Om os


Claus andersen.

Efter 40 år i supermarked som vinmand fik claus andersen lyst til mere og kom ind til os. Et liv fyldt med vin og rejser har givet masser af viden om den store vinverden. Oversøiske vine og portvin har altid fyldt meget – og citatet ” hvis jeg skal være dranker, bliver det i portvin” hører den røde næse til. Dog er champagne og bourgogne begyndt at fylde mere og mere i det private vinskab…..
 

Rune dalsgaard

Rune har efter 12 år i restaurationsbranchen valgt vin frem for for ussel mammon. Han var dog lidt chokeret da han efter 6 måneders ansættelse havde smagt flere vine end i hele resten af hans liv – over 1000! Spiritus er han så glad for at han både har anskaffet sig kilt og sabel så der er til alle lejligheder….. bourgogne er han meget glad for men som han selv siger ” mit største problem er at jeg kan lide det hele ” ellers går tiden med at eksperimentere med mad og vin i forskellige kombinationer.

Mogens Kaagaard

Mogens blev udlært i butikken i ca 1855. efter et liv i vin med egen import og delikatessesalg købte han butikken for ca 15 år siden. Mogens er ultra frankofil og lettere vinsnobbet – helst drikker han kun fransk vin til over 500 kr flasken. Cigarer, the, cognac og whisky er områder han nyder at dyrke.
Mogens elsker osse mad og mener at en and er til 2 personer ”anden og jeg” – samme mening har han i øvrigt om en kasse med 6 flasker rødvin….
 

Ulrich Kaagaard

Købte butikken 1/1 2011. efter 12 år som restaurantchef og projektleder var det tid til at prøve noget nyt, og da det klogeste i en finanskrise må siges at være at købe en forretning der sælger dyr vin og spiritus blev det det. Ulrich er opvokset med vin og samlede på etiketter som barn. 3-4 uger med familien på vinferie hvert år har osse givet sit til den spirende vininteresse…. Hvidvin, champagne og italiensk vin og, i øvrigt, GT er blandt favoritterne….
Motto: vin smager bedst når det er solgt…

Historie:

Den Franske Vinhandel er en eksklusiv og solid forretning med kun 5 købmænd på 135 år. Forretningen startede som kolonialbutik i 1878 ved Christian Winther.
I begyndelsen af 1900-tallet var Roskilde en stor handelsby, med meget hård konkurrence på kolonial-siden. Den gamle bygning blev revet ned og den nuværende bygning i 4 etager blev grundlagt. I gården blev der indrettet en købmandsgård med stalde, hvor kunderne kunne opstalde deres heste mens de gjorde deres indkøb i byen.
I 1910 overtog Christian Winthers søn, Albert C. Winther, forretningen. Han drev forretningen frem til 1936.

I 1936 overtog Gerner Jørgensen butikken og den kom til at hedde Chr. Winther og Søn's Eftf. v. Gerner Jørgensen. Under krigen var det trange tider for almindelige forbrugsvarer. Der var varemangel og en del af varerne skulle købes med rationeringsmærker. På et tidspunkt under krigen købte Gerner Jørgensen en hel ø's æblehøst og det gav kilometer lang kø ned af Skomagergade, når der var kommet æbler hjem. Efter 1945 blev varesortimentet udvidet med varer fra især udlandet. Det var primært specialiteter.

I 1958 skete der en stor ombygning af forretningen, til det udseende den har i dag. Forretningen skiftede da til navnet; Gerner Jørgensen Vinhandel. Han fik installeret eget kafferisteri i baglokalet, som stadigvæk benyttes hver onsdag. Faktisk er Den Franske Vinhandel i dag den eneste specialforretning, som rister deres egen kaffe.

I 1970 skiftede forretningen navn til det nuværende navn, Den Franske Vinhandel. Den tidligere lærling, Jørgen Larsen, blev da bestyrer af forretningen sammen med hans hustru. Jørgen Larsen omdannede forretningen til kun at være en specialforretning med vin, kaffe, te og specialiteter. I 1988 købte han forretningen og drev den med succes frem til 1999.

1999 blev forretningen købt af endnu en tidligere lærling, Mogens Kaagaard. Han kom i lære i 1960 og kom tilbage som 1. mand i 1989 og da han købte den var han fast besluttet på at fortsætte den samme tradition, med specialiteter, te i løsvægt, krydderier, vin og spiritus samt eget kafferisteri, hvor Jørgen Larsen kommer hver onsdag og rister kaffen.

2011 køber Ulrich Kaagaard butikken, Ulrich er opvokset med vin og samlede på etiketter som barn. 3-4 uger med familien på vinferie hvert år har osse givet sit til den spirende vininteresse